• Galéria
  • Angol
  • Német
  • Orosz

vátosz

Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara országos küldöttgyűlés

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Gödöllőn megrendezésre kerülő országos küldöttgyűlését Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg 2015. április 21-én.

 vidékfejlesztési kamara

Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntő beszédéjében hangsúlyozta: vállt vállhoz vetve kell együtt dolgozni a magyar gazdákkal! Elmondta: 2013-ban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megalakulásával új korszak kezdődött a magyar mezőgazdaság történetében, hiszen azelőtt soha nem volt olyan erős agrárszervezete a magyar vidéknek, mint most.

Kiemelte: a kamara az elmúlt évben a Földművelésügyi Minisztérium legfőbb partnerévé vált a magyar vidék felvirágoztatásáért folytatott munkában. Elmondta: A kormány támogatja az agrárgamara alapszabályzatában megfogalmazott célkitűzések megvalósítását.  Mindketten egyetértenek abban, hogy a magyar termőföld kiemelkedően fontos érték, a magyar mezőgazdaság pedig stratégiai fontosságú.

 

Vissza kell építeni a Kőhegyet

Budaörs országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót 2015 04 18-án, szombaton délelőtt a hírhedt hegyrombolási ügy állásáról. Jó hírről számolt be: az illetékes érdi építésügyi hivatal – bár a határozat még nem jogerős – véglegesen felfüggesztette az építkezést és az eredeti állapot visszaállítására kötelezte az építtetőt, mivel az építkezés szabálytalanul folyt.

 

Kőhegy

Év Háza építészeti pályázat

2015. március 1-jével került meghirdetésre az idei Év Háza építészeti  pályázat, melynek díjátadása az októberi “Építészet világnapja” – rendezvények keretében kerül megrendezésre.

A pályázat szakmai partnere a VÁTOSZ Városfejlesztő Társaságok Országos Szövetsége .

www.evhaza.hu

evhaza

 

Az operatív városfejlesztés eszközei a fenntartható fejlődés szolgálatában Franciaországban és Magyarországon

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar, a párizsi Politikatudományi Intézet – a Sciences Po -, a Magyarországi Francia Nagykövetség, a Budapesti Francia Intézet és a Városfejlesztés Zrt együttműködésével sikeres konferencia került megrendezésre

„Az operatív városfejlesztés eszközei a fenntartható fejlődés szolgálatában Franciaországban és Magyarországon” címmel a Budapesti Francia Intézetben 2014. május 22-én.
Konferencia_program_május_22.pdf ( Méret: 127 KB )