• Galéria
  • Angol
  • Német
  • Orosz

Küldetésünk

A Városfejlesztők Országos Szervezete Egyesület fő küldetése hosszú távon, a települési és megyei önkormányzatok, ill. régiók dinamikus fejlődésének, valamint az uniós források leghatékonyabb módon történő felhasználásának koordinációs és szakmai támogatása. A szervezetünk ehhez legfontosabb szakmai feladataként az érintett célterületek új fejlesztési céljainak feltárását, az ehhez kapcsolódó forrástérkép és koncepciók felállítását, valamint a projektek szakértői támogatását és koordinálását végzi.
A VÁTOSZ feladatai közé tartozik továbbá a városfejlesztési és város rehabilitációs elméletek és gyakorlatok egységesítése érdekében kezdeményezések, tanulmányok, előterjesztések elkészítése, a városfejlesztési gyakorlatok és a nemzetközi példák elemzése, összevetése.
A szervezet tagjai és szakértői az adott projekteknél, kiemelt szempontként tartják szem előtt, olyan további szakemberek és együttműködő partnerek bevonását, akik a legkorszerűbb szemlélettel és a legmagasabb színvonalon járulnak hozzá a város és településfejlesztési törekvéseink eléréséhez, egyben hosszú távon biztosítják a legmegbízhatóbb tudásbázist.

Együttműködő partnereink közé tartozik számos kormányzati, önkormányzati, szakmai és civil szervezet, köztestület. Tevékenységünk során egyre szélesebb nemzetközi kapcsolatrendszert és kompetenciát sikerült kiépíteni.

A Városfejlesztők Országos Szervezete Egyesület munkájának eredményeképpen és a tapasztalatok átadásával, nemcsak az adott projekt lehet sikeres, hanem a jövőre tekintve, jelentősen erősödhet az érintett városi, önkormányzati, valamint gazdasági szereplők komplex érdekérvényesítő képessége.